Mijn verhaal

Passie is mijn motor

Passie is mijn motor. Als je doet wat je leuk vindt, dan vind je vanzelf een weg om dit steeds vaker te doen. Fotografie is duidelijk één van mijn passies. Ik heb vijftien jaar voor de tv gewerkt, bij omroepen zoals NCRV en KRO. Ik deed geluid, camera en montage. Vooral in de montagesuite heb ik vele jaren met veel plezier gewerkt. Het is prachtig om samen met regisseurs en eindredacteuren televisieprogramma’s te maken.

In 2002 heb ik samen met mijn levenspartner een salon geopend Jitty’s Hair and Make-up. Dit bracht mij weer op een totaal nieuw pad. Vanwege de salon heb ik management en marketing opgepakt. Ik ben me gaan scholen in deze disciplines met een HBO opleiding en door zelfstudie. Mede daardoor draait onze salon goed en we groeien stabiel. Op dit moment hebben we vijf medewerkers en vier stagiaires. We hebben dit bedrijf met bloed, zweet en tranen opgebouwd en zijn er heel trots op.

Vanwege de salon kwam ik met fotografie in aanraking. De overstap naar fotografie was voor mij als cameraman niet groot. Al vrij snel vond ik fotografie nog leuker dan tv en in 2009 heb ik mijn werk bij de tv opgezegd. Toen kon ik mij volledig richten op het managen van de salon en mijn fotografie. In de jaren daarna ging ik ook trainingen geven aan in ondernemersvaardigheden en marketing. Ook ben ik zeer actief in de winkeliersvereniging van de Bilderdijkstraat en ik ben mede verantwoordelijk voor de marketing van deze winkelstraat. Zo heb ik door de jaren heen heel wat verschillende werkzaamheden uitgevoerd, maar de rode draad bij mij is altijd de passie. Passie voor alles wat echt en puur is. Ik prijs mezelf dan ook gelukkig dat ik nu ook nog eens een maand of drie per jaar in de bergen van Oostenrijk mag werken als snowboardleraar. De bergen, de natuur, daar vind ik mijn rust. Puurder dan dat wordt het niet. Maar ik vind daar niet alleen rust, maar ook mijn inspiratie voor al mijn andere passies.

IMG_0805 (1)

Echte mensen op de foto

Waar het mij om gaat, is om mensen zo echt en open mogelijk te fotograferen. Ik vind niets mooier dan dat de ware persoonlijkheid van mensen echt boven komt in mijn foto’s. Ik vertel daar meer over in deze blog. In mijn fotografie speel ik graag met licht. Mijn technische kennis van licht en contrasten gebruik ik om het verhaal te versterken, dat ik wil vertellen met de foto. Elke foto zie ik als een speelfilm die even stil staat. Het is een moment waarover je kunt nadenken om te voelen wat de boodschap van de foto is. Het verhaal is voor mij altijd leidend in de fotografie. Techniek komt op een tweede plaats. Ik noem mijzelf daarom ook wel een ‘mensenfotograaf’. Er is in mijn ogen niets zo mooi als een portret waar je je ogen niet van af kunt houden, omdat het verhaal van de foto je intigreert. Fotografie met inhoud, dat is mijn passie!

Mijn winter retrait

Ik mag mij prijzen dat ik met recht mijn passie kan leven. Drie maanden per jaar sta ik in de sneeuw en werk als snowboardleraar. Niet alleen werkt dit goed voor mijn gezondheid, wat voor mij vooral belangrijk is dat mijn creatieve brein tot rust kan komen. De bergen bieden mij een ultieme inspiratie bron vanwege hun schoonheid en de rust die ik daar vind. Sinds 2016 heb ik mijn eigen snowboardschool gestart namelijk Snowboarding-is-fun.com